Project Description

Deep Democracy in Organisaties: een blik in de waterspiegel
Organisaties bestaan bij gratie van de onderlinge afstemming. Gemakkelijk is dat niet. Veel van wat men vindt wordt niet uitgesproken. Maar daarmee is het niet weg.
Tijdens het overleg maken we afspraken…tenminste…dat dachten we. We zeggen ‘ja’ maar doen het toch niet. Of we blijven erop terugkomen met nieuwe bezwaren. Bezwaren die we eigenlijk ook liever niet horen want we willen vooruit. Dan is die weerstand gewoonweg lastig. Irritant zelfs. Maar het gevaar daarvan is dat het verzet ondergronds gaat en het protest gecamoufleerd zijn werk gaat doen. Hoe kom je dan toch tot een gedragen besluit? Hoe zorg je ervoor dat de weerstand wordt gehoord en wordt vertaald in een constructieve bijdrage aan de besluitvorming? Hoe zorg je ervoor dat de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit? Door ervoor te zorgen dat wat gezegd moet worden, wordt uitgesproken, wordt gehoord en wordt vertaald in een gedragen beslissing.
Hoe dat werkt, daar gaat Deep Democracy over. Hoe aan de signalen kunnen herkennen dat er iets onder water speelt: daar gaat deze bijeenkomst over.
Maud Halkes & John van Roij
Oprichters van Inclusion International
Vanuit hun bedrijf Inclusion International begeleiden John en Maud organisaties op het gebied van leiderschap- en teamontwikkeling. Vaak in veranderprocessen. Dat doen ze door het faciliteren en coachen van teamprocessen, coachen van leiders, en het geven van trainingen op het gebied van leiderschap. Hun klanten zijn internationale commerciële bedrijven in Europa en China (bijvoorbeeld Vodafone, Nike, Liberty Global, Bosch Rexroth) maar ze werken ook in de non-profit sector zoals bij het Summa College.
Ze zijn ervaren gebruikers van Deep Democracy en instructeur (een van de weinigen in Nederland) van CoResolve, de leiderschap variant van Deep Democracy.